Gefle har kommit till Åtvidaberg och tagit blytunga segrar med såväl järnvilja som guldglimrande skönspel.
   Men 1–6-förlusten 2012 zinkar Gefles historia av goda insatser.

Viktige Mikael Källström skadade sig
och tvingades att bryta matchen 1988.
Ur GD:s arkiv.
1988-05-28. Division 1 Norra: Åtvidaberg–Gefle IF 2–2
"Rena utskåpningen" säger GIF-tränaren Lennart "Liston" Söderberg när han går in till grabbarna i paus. Då leder GIF med 2–0 efter mål av Conny Asklöf på straff och Thomas Axman, som petat in en boll på mållinjen.
   "Hela backlinjen uppträdde som 12-åringar", säger "Liston" till GD efter andra halvlek i vilken GIF rasar ihop och släpper in två mål.

1989-06-11. Division 1 Norra: Åtvidaberg–Gefle IF 1–2
Backen Mats Axelsson sätter foten till på en inövad hörnvariant och, för dagen rödtröjade, GIF kopplar greppet. När mittfältsmotorn Mikael Lindgren byts in till andra halvleken spelar GIF ut och punkterar matchen i 55:e minuten; målet av Steven Payne.
   – Jag har ju legat i lumpen så det har varit svårt att träna. Det har blivit oregelbundet hela säsongen. Att få chansen på denna härliga fotbollsmatta var en mycket fin chans, säger Lindgren till GD – som ger honom fem plus – efter matchen.

2002-08-31. Superettan: Åtvidaberg–Gefle IF 0–2
Pelle Olsson har alltid vetat hur man stänger en fotbollsmatch.
    – Det var en match med lite målchanser så det kändes ganska tryggt när vi gjort 1-0, säger Olsson enligt Svenska Fans och målar upp en tydlig bild.
   Daniel Bernhardsson gör 1–0 i 61:a minuten och Mathias Woxlin slår spiken i kistan i 80:e.

2003-06-22. Superettan: Åtvidaberg–Gefle IF 2–2
Kenneth Rosén satsar på en 4-5-1-uppställning – som dock inte slår särskilt väl ut. GIF-mittfältaren Mikael Åskoogh räddar en poäng när han placerar in kvitteringen med blott sex minuter kvar att spela.
    Åtvid skriker sedan på straff på övertid.
   – Det är solklar straff, jag blev nerriven när jag försökte skjuta, säger den fällde Mats Haglund efter matchen, enligt Svenska Fans.

2004-09-04. Superettan: Åtvidaberg–Gefle IF 2–0
Unge Martin Sundström vaktar buren när Gefle förlorar sin första match på två månader och en av blott sex matcher lyckoåret 2004. Kristian "Pligg" Bergström ligger bakom det mesta i Åtvid som vinner logiskt även om Kenneth Roséns GIF har flera chanser i första halvlek.

2010-03-22. Allsvenskan Åtvidaberg–Gefle IF 0–1
Åtvidaberg har trånat efter allsvenskan i 28 år. När det äntligen är dags vinner Gefle – Gefle! – med 1–0. Målet av Alexander Gerndt efter att Åtvidbacken Alberis da Silva gjort ett stort hål i luften som bollen passerat igenom.

2012-04-10. Allsvenskan: Åtvidaberg–Gefle IF 6–1
Gefle åker på en rejäl propp på Kopparvallen och Superettan står redan nu med lien i handen. Pelle Olsson och Mikael Dahlberg säger samma sak efter matchen: Om vi vinner nästa match är det här glömt. Vad händer? GIF studsar tillbaka och slår Kalmar FF borta med 1–0.

2013-08-04. Allsvenskan: Åtvidaberg–Gefle IF 1–1
Mikael Dahlbergs snygga 1–0-mål räcker inte till seger utan Åtvid kvitterar på en straff i 86:e minuten sedan inhopparen Petrit Zhubi filmat.
    – Jag petar ut den till hörna och springer in för att ställa upp för den, men då får han nåt jävla ryck och pekar på straffpunkten, säger David Fällman, som orsakar straffen, till GD/AB.